Cégünk már csak vágott cellás vagy úgynevezett ikercellás (half cut) napelemeket forgalmaz. Hagyományos panelek alatt a 60 cellás vagy 72 teljes cellás modulokat értjük. Melyeknél utóbbi egyre gyakrabban előfordul több cég hazai kínálatában, ám ezek teljesítmény növekedésüket csak méretbeli növekedésükkel tudják elérni, ezek általában 2 m magas panelek, melyek így rosszabb helykihasználást tesznek lehetővé a tetőn.

 A 60 cellás modul esetén 3 x 20 cellára van osztva, melyekhez 1 db bypass dióda tartozik( összesen 3 dióda a hátsó kötődobozban). A vágott cellás napelem modulokban a 60 teljes helyett 120 darab fél cella található.  Ezeknél a napelemeknél két elkülönülő alsó és felső cella mező van, a cella mezőkön belül sorosan vannak kötve a vágott cellák (60 alul, 60 felül) az alsó és a felső mező párhuzamosan van összekötve és szintén megtalálható a panelban a 3 bypass dióda. A diódák amennyiben szükséges, például árnyék vetül a panel egy részére, akkor az érintett cellamezőt külön kezelik a  többitől, így csökkentve a teljesítmény kiesést. Ebből látszik is, hogy árnyék hatás esetén a vágott cellás panel sokkal hatékonyabban tudja kezelni a helyzetet, mint a hagyományos panelek, mivel kétszer annyi mezőre van felosztva mint a 60 cellás panel, így sokkal kisebb kiesés keletkezik. Valamint az alsó felső rész elkülönül, így akár ha a cella alsó részét letarkarjuk, még akkor is 50 %-al termel az adott panel.

Ez például lényeges télen, amikor a leolvadó hó általában minden panelnél egységesen az alsó tartományt takarja vagy a korai és késői órákban általában a panelek felső része több fényt kap. Még fontos előny a vágott cellás paneleknél a fél cellában fele akkora áramerősség keletkezik mint a teljes cellában, de mivel kétszer annyi fél cellánk van ezért  a napelem panelban ugyanannyi lesz az áramerősségünk, mint hagyományos társaiban. Ennek azonban az az előnye hogy a kisebb áramerősség miatt a cellák kevésbé melegszenek, így melegedés hatására kevésbé veszítenek hatásfokukból és a várható élettartamuk is hosszabb.