Amikor az ember fejében megfogalmazódik a gondolat, hogy napelemes rendszert szeretne az első dolog amit át kell gondolni, hogy a jelenlegi fogyasztást szeretnénk kiváltani vagy pedig vannak olyan tervezett fogyasztóink melyekkel még kalkulálunk  pl. elektromos autó, fűtés ,villany sütő stb. Így kapnunk kell egy összeget (várható havi villanyszámla) vagy havi, éves energiafelhasználást (hány kilowatt energiát tervezünk elhasználni). Ezek után nincs más dolgunk mint felkeresni a direktenergy.eu weboldalt vagy személyesen Szombathely Semmelweis utca 27. szám alatt cégünk bemutatótermét. Mindkét esetben megadjuk villanyszámlánk összegét vagy a kívánt éves energia mennyiséget amit ki szeretnénk váltani.

Kollégánk vagy az online kalkulátorunk kiszámolja mekkora napelemes rendszere van szükség a mi ingatlanunk sajátosságait figyelembevéve. (tájolás, tető dőlés szög, esetleges árnyék hatások) Kapunk egy árajánlatot mely tartalmazni fogja házunk 3D tervét a napelem modulok elhelyezésével mely figyelembeveszi tető ablakokkat, kéményekket és egyéb kiugrásokkat melyek befolyásolhatják A besugárzást tetőnkön. Ezt követően már láthatjuk, hogy elképzelésünk megvalósítható-e az ingatlanunk tető felületén és ez milyen költségekkel jár számunkra.

Az árajánlat elfogadását követően kollégánk a helyszínen felkeres bennünket itt különböző alternatívákat kínál számunkra az inverter elhelyezésére és a vezetékek nyomvonalára. Felméri, hogy az előzetes terveknek megfelelően kivitelezhető e rendszer. A mérőhelyünk állapotát ellenőrzi szükséges-e bármilyen előzetes előkészületet tennünk a telepítést megelőzően. Ha ezen is túl vagyunk akkor jöhet a papírmunka. Cégünk szerződéssel és egy áramszolgáltatói meghatalmazással megkeres bennünket, hogy a szükséges aláírásokat megtegyük. Ez után semmi dolgunk nincs A direktenergy csapata megkezdi az ügyintézést az áramszolgáltatónál. 1-1,5 hónapot vesz igénybe hiszen több dokumentumról van szó első körben egy igénybejelentő majd ennek a jóváhagyását követően egy csatlakozási dokumentáció készítés és benyújtás és amikor erre is megérkezik a válasz akkor újra kapcsolatba lépünk. Egy egyeztetett időpontban saját telepítő csapatunk egy munkanap alatt elvégzi a rendszer installálását, beüzemelését és bemutatását tehát erre a pontra, hogy elkészül napelemes rendszerünk az elképzelés megszületését követően másfél hónapon belül eljutunk.

Innentől már csak az van hátra, hogy cégünk lejelenti az áramszolgáltató felé hogy a rendszer terveknek megfelelően megvalósult és kérjük hogy a mérőóra cseréjéről gondoskodjanak. Ez két – három hét átfutási időt vesz igénybe még. Az áramszolgáltató egy előzetessen jelzett időpontban felkeres bennünket és lecseréli a mérőórát. Innentől a nap már nekünk dolgozik és minden egyes napsütötte óra a mi és környezetünk javát szolgálja.